nieuws

Dorset en Chapeau! bij Alliance

Restaurant

Dorset Mansion House in Borne en het Bloemendaalse Chapeau! sluiten aan bij de Alliance Gastronomique, de club van toprestaurants. Tegenover de komst van Dorset en Chapeau! staat het vertrek van twee gerenommeerde leden.

Dorset en Chapeau! bij Alliance

Dat is bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Alliance, waarbij John Beeren van De Bokkedoorns in Overveen de voorzittershamer van Didi Whitlau overnam. Hostellie Van Gaalen in Heeze en restaurant Der Bloasbalg in Wahlwiller mogen zich geen lid meer noemen van de restaurantclub. Dit omdat zij hun zaak verkopen.

De nieuwe leden werden tijdens de ledenvergadering welkom geheten door hun vakbroeders. Voor het met één Michelinster bekroonde Dorset Mansion House in Borne waren Kitty en Willem Dankers aanwezig. Ronald Voogel en Esther de Wit vertegenwoordigden nieuwbakken lid Chapeau! tijdens het feestelijke jaardiner in Hostellerie Van Gaalen in Heeze.

De Nederlanden

Zibb.nl/horeca meldde in september al de toetreding van Chapeau! tot de Alliance. Al werd dit door de Alliance destijds niet bevestigd. Verder meldde Carole Hulsebos van restaurant De Nederlanden in Vreeland in september dat aansluiting bij de Alliance op een haar na was gevild.

‘Ik ben er mee bezig. De toezegging is er. Het enige wat moet gebeuren is dat wij hierop ingaan. Maar we zijn zeer geïnteresseerd’, aldus Hulsebos op 12 september. Hulsebos, eigenaresse van De Nederlanden, laat weten om ‘persoonlijke reden’ toch af te zien van het lidmaatschap. De Nederlanden sloot dit jaar aan bij Relais, een andere restaurantvereniging.

Oud Sluis

De Alliance Gastronomique Néerlandaise is een samenwerkingsverband van gedreven en creatieve cuisiniers en restaurateurs in Nederland en België. De organisatie telt 39 leden waaronder de toonaangevende zaken Oud Sluis, De Librije en De Zwethheul.

Reageer op dit artikel