nieuws

Echoput beste nieuwe restaurant van de wereld

Restaurant

Hotel-restaurant De Echoput in Hoog Soeren bij Apeldoorn heeft een belangrijke mondiale prijs gewonnen. Bij de jaarlijkse ‘oscars voor hotels en restaurants’, de International Restaurant and Hotel Awards, pakte De Echoput de titel Best New Restaurant in de categorie Luxe restaurants.

Echoput beste nieuwe restaurant van de wereld

Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk restaurant Fearing’s in Dallas,USA, en Aurora in Macau, China.

Eigenaar Peter Klosse van De Echoput is erg onder de indruk van de onderscheiding. ‘Dat ons deze enorme eer te beurt valt, is natuurlijk geweldig. Wij waren blij verrast toen we in april hoorden dat we in diverse categorieën genomineerd waren. Onder andere ook voor Best New Hotel en Best Design. Nu zijn we uitgeroepen tot Best New Restaurant of the Year.’

De International Restaurant and Hotel Awards worden jaarlijks uitgereikt aan hotels en restaurants uit ruim 50 verschillende landen. Ze worden beschouwd als de meest prestigieuze onderscheidingen binnen de gastvrijheidindustrie. Het IRHA wordt onder andere ondersteund door Michelin, Villeroy & Boch en Robert Mondavi.

De Echoput is dit jaar het enige bedrijf uit Nederland dat in de prijzen is gevallen. De trofeeën worden in november uitgereikt tijdens een prominente gala-avond, op de thuisbasis van de Golden Globes, in Beverly Hills, Californië. Klosse is vast van plan om naar het gala te gaan om de trofee op te halen en de jury te bedanken.

Met de eerste plaats in de categorie maakt De Echoput ook nog kans op de overall titel International Restaurant of the Year, die in juli bekend wordt gemaakt. Ook worden er op 18 juni de beste restaurants en hotels van wereldsteden en landen bekendgemaakt.

kijk hier voor alle awards

Meer berichten over De Echoput:

Reageer op dit artikel