nieuws

‘Eerlijk’ restaurant gesteund door Bløf

Restaurant

Restaurant Umoja in Amsterdam opent in september haar deuren. Het restaurant hanteert een beter leefmilieu als gedachtegoed. De Zeeuwse popband Bløf, die onlangs de cd ‘Umoja’ uitbracht, opent het restaurant.

‘Eerlijk’ restaurant gesteund door Bløf

Het nieuws dat Bløf de eetgelegenheid opent, komt van restauranteigenaar Frank van der Zande. Van der Zande liet zich voor het bedenken van een horecaconcept inspireren door de popband, die met de plaats aandacht wil vestigen op problemen in de Derde Wereld.

Het restaurant is rookvrij en zet louter biologische en ecologische producten op de kaart. ‘Ik wil zo dicht mogelijk bij de bron inkopen, zodat boeren echt profiteren van hun werk’, aldus Van der Zande.

Het is niet de eerste keer dat Bløf nauw betrokken is bij een horeca-activiteit. Eerder dit jaar opende het Arion Hotel in Vlissingen een speciale Bløf-kamer. De hotelkamer is volledig ingericht met spullen rond de band en wordt vooral geboekt door fans van de band.

Reageer op dit artikel