nieuws

Eerste Noordzee schol met MSC-keurmerk

Restaurant

Vanaf deze week is er Noordzee schol met het MSC-keurmerk verkrijgbaar. MSC staat voor duurzame en goedbeheerde visserij. De vis wordt gevangen door de Urker Ekofish Group en wordt naar eigen zeggen vanaf 5 juni uitgeleverd aan ‘de betere restaurants.

Eerste Noordzee schol met MSC-keurmerk

Schol met MSC-keurmerk is verkrijgbaar via groothandel Sligro en Jan van As.

De vloot van de Ekofish Group bestaat uit vier zo genoemde ‘twinriggers’ die op schol vissen met sleepnetten met grote mazen. Hierdoor is de bijvangst minimaal en wordt het bodemleven zo min mogelijk aangetast.

Louwe de Boer van Ekofish: ‘Onze markt vraagt om MSC-gecertificeerde platvis en de investering die we hebben gedaan om aan de MSC-standaard te voldoen, gaat zich zeker terugbetalen. We zijn enorm trots dat we de eerste Noordzeescholvisserij zijn met het MSC-certificaat.’

Reageer op dit artikel