nieuws

Elfde boek Klosse ingevlogen uit Hong Kong

Restaurant

Het nieuwste boek van restaurateur en hotelier Peter Klosse van De Echoput in Hoog Soeren, ‘Chef en sommelier’, is speciaal voor de presentatie op 7 oktober ingevlogen vanuit Hong Kong.

Elfde boek Klosse ingevlogen uit Hong Kong

Er zijn 500 exemplaren van de elfde publicatie van smaakprofessor Klosse per vliegtuig naar Nederland gebracht. De rest volgt per boot. In november moet ‘Chef en sommelier’ in de winkels liggen.

Tijdens een speciale lunch op 7 oktober in Hoog Soeren werden de ingevlogen boeken uitgedeeld aan pers en zo’n 20 restaurantteams die aanwezig waren. In totaal hebben 23 teams van kok en sommelier meegewerkt aan het boek. Daarin staat het combineren van wijn en spijs centraal.

Tijdens de lunch werden zeven kleine gerechten uit het boek geserveerd met bijbehorende wijnen. Het team van Echoputs chef-kok Johan Christiaan Reker bereidde deze gerechten. Volgens Klosse laat zijn nieuwste boek zien hoe het gastronomische denken verankerd is in Nederland.

Aan de presentatie van het boek en de lunch ging een ludiek evenement vooraf. De aanwezige restaurants moesten wijnkisten beschilderen. De opbrengst hiervan gaat naar de Happy People of the World Foundation, deze stichting zet zich in voor een betere wereld en neemt deel aan verschillende evenementen.

Meer berichten over Peter Klosse:

Reageer op dit artikel