nieuws

Fifteen zoekt weer nieuwe topkoks in spe

Restaurant

Het Amsterdamse restaurant Fifteen van de Engelse topkok Jamie Oliver, zoekt nieuwe topkoks in spe. Het restaurant is woensdag samen met Stichting Kookdroom begonnen met de werving van jongeren die kok willen worden.

Fifteen zoekt weer nieuwe topkoks in spe

Werkloze Amsterdamse jongeren tussen de 16 en 24 jaar met een passie voor koken kunnen zich opgeven via de website van Stichting Kookdroom (www.kookdroom.nl). De vijftien uitverkorenen krijgen vanaf mei de kans om zich in een jaar tijd te ontwikkelen tot topkok.

De eerste groep leerlingen begon in augustus vorig jaar met de koksopleiding. Hun ontwikkelingen waren te volgen in het programma Jamie’s Kitchen Amsterdam. De zeventien leerling-koks hopen in augustus 2005 hun diploma in ontvangst te nemen, waarna zij onder begeleiding van de Stichting Kookdroom op zoek gaan naar werk. Volgens Fifteen wil een aantal bekende restaurants de leerlingen een baan aanbieden.

Reageer op dit artikel