nieuws

Forse stijging overvallen horeca

Restaurant

Het aantal overvallen op horecagelegenheden stijgt. In 2007 waren 126 snackbars, afhaalbedrijven en restaurants het slachtoffer van een overval, tegenover 71 in 2006. Dat is een stijging van 77 procent, meldt Koninklijk Horeca Nederland (KHN) maandag.

Forse stijging overvallen horeca

Het Platform Detailhandel Nederland (PDN) meldde eerder al een stijging van het aantal winkelovervallen in 2007. Vorige jaar waren 774 winkeliers het slachtoffer van een overval, tegen 632 in 2006.

Wel voegt een zegsvrouw van KHN aan de horecacijfers toe dat de cijfers in 2006 spectaculair daalden. ‘We hebben in 2007 eigenlijk weer het oude niveau van 2005 bereikt’, legt ze uit.

De daling in 2006 was te danken aan extra aandacht die politie en justitie het onderwerp gaven. Horecaondernemers kregen veel adviezen hoe ze overvallen konden voorkomen en veelplegers werden gerichter en sneller gestraft.

Voor de nieuwe stijging in 2007 heeft de zegsvrouw geen verklaring. De landelijke overvalcoördinator van de Korps landelijke politiediensten (KLPD) zegt in overleg te zijn met de betrokken partijen en doet verder geen mededelingen over de cijfers.

Reageer op dit artikel