nieuws

‘Fransman’ Bakker wint NK Koks

Restaurant

Syrco Bakker is maandag winnaar geworden van het Nationaal Kampioen Koks, categorie tot 25 jaar. De talentvolle kok is werkzaam bij een driesterrenrestaurant in Frankrijk en troefde de ‘Nederlandse koks’ af.

‘Fransman’ Bakker wint NK Koks

Bakker werkt sinds vijf maanden bij Restaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas. Daarvoor was hij onder andere leerling bij restaurant De Librije in Zwolle waar hij samenwerkte met Maik Kuipers, de winnaar van vorig jaar.

El Bulli
‘Ik werk bij de El Bulli van Frankrijk. We hebben een moderne keuken en ik sta “op de vis”. Deze overwinning is fantastisch. Temeer omdat het best lastig was om de producten te regelen. Het menu heb ik in Frankrijk samengesteld en het was moeilijk om vanuit Nederland de producten te regelen’, aldus een dolgelukkige Bakker direct na afloop in de HorecavArena.

Doorgroeien
Tweede bij de kookwedstrijd is Tom van de Veen van restaurant ’t Soerel in Epe geworden. Derde John-Patrick de Ruiter van het Kurkhaus in Scheveningen. Juryvoorzitter Wynand Vogel is erg te spreken over de deelnemende kooktalenten. ‘Ze hebben allemaal een goede achtergrond en ik denk en hoop dat ze doorgroeien, maar dat komt wel goed’, aldus Vogel.

Reageer op dit artikel