Gelegenheidsteam pakt Zilveren Oester

Gelegenheidsteam pakt Zilveren Oester

Angelo Auteiro en Jens Vergouwen van restaurant Boreas in Heeze hebben op 6 maart de tweede editie van de vakwedstrijd om de Zilveren Oester gewonnen ...

Het was behoorlijk improviseren voor de sommelier die voor de gelegenheid een duo vormde met Auteiro, maar al een paar jaar gastheer-af is. Inmiddels werkt Vergouwen bij Résidence Wijnen in Wateringen. ‘Angelo kon geen geschikte partner vinden en omdat we nog steeds bevriend zijn, heb ik meegedaan.’

Chemie
De chemie tussen de chef en sommelier bleek nog steeds goed te werken. Vergouwen: ‘Sergio Herman was te spreken over de opbouw van het menu van Angelo en over de wijnspijscombinaties.’ Naast Herman bestond de vakjury uit verschillende (Zeeuwse) topkoks.

Verbrande hand
Het was voor Auteiro een opsteker dat hij won. Vorig jaar moest hij kort voor de start van de competitie verstek laten gaan omdat hij zijn hand had verbrand. Nu kon hij wel meedoen en ging hij met de winst aan de haal.

Geen wedstrijdkok
Toch vindt de sous-chef van Boreas het na deze winst van de Zilveren Oester mooi geweest. ‘Ik ben er volgend jaar niet bij. Ik ben geen wedstrijdkok. Ik heb meegedaan omdat mijn oude leraar die de wedstrijd mede organiseert, Cor Vereeke, mij heeft gevraagd mee te doen.’

Zilveren Champignon
Het is niet de eerste keer dat Vergouwen en Auteiro samen in de prijzen vallen. In 2004 won won het duo de Zilveren Champignon in Den Bosch. Ze werkten toen beiden voor Boreas in Heeze.

Persprijs
Naast Boreas viel het bedrijfsrestaurant van Unilever in Rotterdam in de prijzen. Zij kregen de persprijs voor hun inzending.

Schaal- en schelpdieren
Vorig jaar vond de strijd om de Zilveren Oester voor de eerste keer plaats. De competitie, die is afgeleid van de Zilveren Champignon, draait om het werken met schaal-en schelpdieren. De eerste editie werd gewonnen door restaurant In de Wijngaard in Yerseke.

Zie ook:
Zoomvliet pakt Zilveren Mossel Trofee

Gelegenheidsteam pakt Zilveren Oester

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.