nieuws

Groeiplannen Cas Spijkers Academie

Restaurant

De speciale opleiding van Cas Spijkers, waarbij kooktalenten worden klaargestoomd voor het koksvak, gaat uitbereiden. Spijkers voert verregaande gesprekken met scholen in Amsterdam en Enschede om daar de Cas Spijkers Academie te voeren.

Groeiplannen Cas Spijkers Academie

Dat laat de kookgrootmeester weten op de Horecava, de grootste horecavakbeurs van Nederland gehouden in Amsterdam.

‘We zijn in gesprek met ROC’s in Enschede en in Amsterdam om daar de speciale opleiding van de grond te krijgen. Binnen een half jaar moeten de zaken rond zijn’, aldus Spijkers, die via het ROC in Nijmegen de Cas Spijkers Academie aanbiedt.

Als het rond komt, biedt de speciale opleiding van Spijkers per ROC ruimte voor minimaal 24 leerlingen. Spijkers zelf is nauw betrokken bij de opleiding en spreekt alle leerlingen minimaal een keer per maand.

De voormalige topkok zegt dat vooral warenkennis een belangrijk onderdeel is waar horecaleerlingen te weinig van weten. Daarnaast is het vinden van geschikte leraren voor de Cas Spijkers Academie een lastige klus.

Zie verder