nieuws

Groothandelstak Sligro plust 3,1 procent

Restaurant

De omzet van groothandel en supermarktconcern Sligro is in het eerste kwartaal met twee miljoen euro gedaald naar een totaal van 518 miljoen euro. De omzet van alleen de groothandel steeg met drie procent naar 338 miljoen euro.

Groothandelstak Sligro plust 3,1 procent

De groothandelsdivisie van Sligro presteerde goed in het eerste kwartaal; de omzet lag 3,1 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet van de supermarktdivisie kwam ruim 6 procent lager uit dan een jaar eerder op 180 miljoen euro

Onder druk

Sligro vindt zelf dat ze de eerste maanden van 2009 goed heeft doorstaan. De economische neergang heeft volgens Sligro meer negatief effect op de groothandeltak dan op de supermarkten. ‘Sommige sectoren van de horeca staan duidelijk onder druk. In dat licht beschouwen wij onze groeicijfers als solide.’ Niettemin is het duidelijk dat de groei aan het vertragen is, aldus analist Fernand de Boer van Petercam.

Vanwege de huidige crisis durfde Sligro geen verwachting af te geven voor het eerste halfjaar van 2009. Deze cijfers worden bekend gemaakt op 16 juli.

Reageer op dit artikel