nieuws

Guido Nijssen kritisch op Wynand Vogel

Restaurant

Voormalig hoofdredacteur van restaurantgids Lekker, Guido Nijssen, zegt dat Lekker ‘geen haar beter is’ dan de van vriendjespolitiek beschuldigde Michelin. Nijssen, die begin 2008 na een arbeidsconflict moest vertrekken bij Lekker, stelt dat hoofdinspecteur Wynand Vogel er beter aan doet niet te reageren op uitlatingen van Van Craenenbroeck.

Guido Nijssen kritisch op Wynand Vogel

Veel gedoe in gidsenland naar aanleiding van het boek van Paul van Craenenbroeck over Michelin. Vogel gaf begin deze week op de radio een reactie op het uit de school klappen van Van Craenenbroeck. Volgens Vogel is het niet netjes en niet verrassend wat Van Craenenbroeck beweert.

Vanuit de Filippijnen reageert Nijssen geprikkeld op de reactie van Vogel. ‘Vriendjespolitiek. Vogel kan beter zijn mond dicht houden. Lekker is geen haar beter…’, aldus Nijssen in een reactie op MissetHoreca.nl.

Navraag bij Nijssen voor een toelichting op zijn losse flodder zorgt voor een geprikkelde en gedetailleerde reactie van de voormalige kompaan van Vogel. Nijssen schrijft: ‘Nu de verkoopcijfers van Lekker sinds mijn vertrek dalende zijn, betwijfel ik of er nog genoeg bezoeken af te leggen zijn om een enigszins objectieve gids te schrijven. Daarbij opgeteld het gekleurde brilletje van Wynand Vogel, dat geeft hem geenszins het recht ook maar iets over Michelin of Van Craenenbroeck te zeggen. Hoezo niet netjes?’.

Vogel laat in een reactie weten er weinig woorden aan vuil te willen maken. ‘We hebben jaren lang prima samengewerkt, ook al waren we water en vuur. Dat hij deze uitlatingen doet, moet hij weten. Ik kan melden dat de bezoeken aan restaurants nog steeds op de wijze worden uitgevoerd zoals in de tijd van Nijssen’.

Vogel zegt verder te werken aan een boek over zijn leven. Daarin komt ook zijn rol als hoofdinspecteur van Lekker aan bod. Het boek moet na zijn vertrek bij Lekker verschijnen. Vogel liet vorig jaar weten op zoek te gaan naar een opvolger voor de functie hoofdinspecteur Lekker.

Nijssen (ex-Lekker): ‘Rechtszaak vanwege fraude’

Reageer op dit artikel