nieuws

Heropening Chalet Royal in Den Bosch

Restaurant

Chalet Royal in ’s-Hertogenbosch gaat weer open. Voor het in juli 2011 gesloten restaurant van Gerrit Greveling wordt een ondernemerskoppel gezocht met ruime ervaring op sterniveau. Greveling zelf is aan de zijlijn betrokken bij de heropening. Hij wordt adviseur.

Heropening Chalet Royal in Den Bosch

Vier Bossche ondernemers hebben het pand waarin Chalet Royal was gevestigd, gekocht van de Koninklijke Van Den Boer Groep. Robert van der Wallen, John Groenewoud, Bert Kersten en John van Deursen willen het voormalige sterrestaurant aan het Wilhelminaplein heropenen.

Gerrit Greveling moest Chalet Royal vorig jaar juli sluiten, omdat in het 1.700 m2 grote pand een advocatenkantoor zou komen. De SVH Meesterkok legde ook nog een bod neer bij de eigenaar, maar bleek niet de hoogste bieder. Het restaurant had op dat moment een ster, maar is niet meer opgenomen in de Michelingids voor 2012.

‘De gemeente ’s-Hertogenbosch wilde geen kantoorvergunning afgeven’, aldus Greveling. ‘De nieuwe eigenaren heropenen Chalet Royal en willen het volledige pand een horecabestemming geven, met onder andere plannen voor een hotel en een galerie.’

Ervaring op sterniveau

‘We zoeken voor de exploitaite een ondernemerskoppel met ruime ervaring op sterniveau’, vervolgt Greveling. ‘Instappen kan onder zeer gunstige voorwaarden. De verwachting is dat na de zomer kan worden begonnen met de verbouwing. Een renovatie is hard nodig. De dakconstructie en de binnenkant worden volledig aangepast aan de eisen en het comfort van de huidige tijd.’

Ook het souterrain wordt verbouwd, dat krijgt een lounge- en bargedeelte dat algemeen toegankelijk is. De renovatie moet in het vierde kwartaal zijn afgerond. Greveling: ‘Eind 2012 of begin 2013 kan het pand dan in gebruik worden genomen. Ik vind het helemaal fantastisch dat er weer een pareltje aan het Wilhelminaplein gaat ontstaan.’

Afstand doen van naam

Zijn eigen rol in het geheel is volgens Greveling nog volledig open. Vooralsnog krijgt hij een taak als adviseur. De chef-kok sluit uit dat hij er weer achter de kachel gaat staan. ‘Ik wilde niet teruggaan naar Chalet Royal, ik heb dat afgesloten. Ik doe ook afstand van de naam, die hoort namelijk bij het gebouw.’

Greveling start binnenkort een carrière als televisiekok. De onderhandelingen daarover zijn in een vergevorderd stadium. In het programma ‘De Reizende Ster’, dat waarschijnlijk wordt uitgezonden door RTL 4, gaat de Meesterkok op zoek naar een nieuw restaurant.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Gerrit Greveling: grevelingg@gmail.com.

Reageer op dit artikel