nieuws

Horeca in miljardenplan van NS

Restaurant

De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft grote plannen waarin de horeca een prominente rol speelt. De NS wil langs autosnelwegen gigantische transferia bouwen om zo het reizigersgemak te vergroten. Het gaat om miljardenproject.

Horeca in miljardenplan van NS

Elf miljard euro is er gemoeid met de plannen, zo meldt De Telegraaf. De grote stationsoverstappunten krijgen onder andere restaurants, hotels, supermarkten, theaters, stomerijen, faciliteiten voor kinderopvang, parkeerplaatsen en autowasserettes.

Files
‘Het gaat om locaties in de polders, langs de Veluwe en verschillende opstappunten onder de grote rivieren voor de files’, aldus NS-directeur Bert Meerstadt in De Telegraaf. De NS wil de nieuwe overstapstations in 2020 gereed hebben.

La Place
De horeca speelt een steeds belangrijkere rol op treinstations. Meer en meer restaurants en foodshops vestigen zich op de stations waar veel mensen bij elkaar komen. Enkele bekende concepten zijn Smullers, Burger King en Pizza Hut. Daarnaast neemt op de stations het aantal vestigingen van La Place flink toe de laatste toe.

Zie ook:
La Place ook op treinstations

Reageer op dit artikel