nieuws

Horecaliquidatie in Leeuwarden

Restaurant

Een jarenlange vete tussen twee Turkse restauranthouders in Leeuwarden is gisteren geëindigd met de liquidatie op klaarlichte dag van één van de twee. De ander is gearresteerd op verdenking van de moord.

Horecaliquidatie in Leeuwarden

Maandagochtend werd de 41-jarige Tevfek Igli, eigenaar van kebabzaak Turqoise in de Friese hoofdstad, van dichtbij in zijn auto doodgeschoten. Hij heeft een vrouw en twee kinderen.

Dinsdag werd bekend gemaakt dat een 42-jarige Leeuwarder, eigenaar van Turkse Pizzeria Olympus en bekende van de politie, is aangehouden in verband met de dodelijke schietpartij.

Gebroken kaak

Hij en Igli hadden al geruime tijd ruzie, meldt de Leeuwarder Courant. Igli zou de verdachte bij een woordenwisseling vorig jaar een gebroken kaak hebben geslagen.

De man belandde daardoor een week in het ziekenhuis. Igli zat hiervoor een nacht vast in een politiecel. Kort na deze vechtpartij werden alle ruiten van kebabzaak Turquoise vernield.

De verdachte is aangehouden in zijn woning. De technische recherche heeft in zijn beide horecapanden huiszoeking verricht. Naast Olympus is hij ook eigenaar van restaurant Zeliha in Leeuwarden.

Reageer op dit artikel