nieuws

Jamie Oliver op de bres voor kip

Restaurant

De Britse tv-kok Jamie Oliver stelt de vaak erbarmelijke omstandigheden van kip centraal in een tv-documentaire. De kok wil kijkers overtuigen om voor kwaliteit te kiezen in plaats van een lage prijs. In Engeland zorgde de uitzending voor een run op scharrelkip.

Jamie Oliver op de bres voor kip

Jamie Oliver laat in de eenmalige documentaire ‘Jamie’s Fowl Dinners’ de realiteit zien over het leven van een gemiddelde supermarktkip. Hoe leven de kippen? Hoe komen ze aan hun eind? En welke processen moet de kip doorlopen voordat zij in de schappen van de winkel terecht komt?

Kwaliteit kip

Met de documentaire hoopt Oliver de kijker te overtuigen om voor kwaliteit te kiezen in plaats van alleen te letten op geld. Oliver heeft een groep nietsvermoedende eters uitgenodigd voor een diner. Deze gasten laat hij alles zien wat er gebeurt rondom gevogelte. Ze worden niet gespaard; voor hun ogen worden kleine kuikenhaantjes vergast.

Commotie

In Engeland heeft de uitzending voor veel commotie gezorgd. De supermarkten hebben na de uitzending de verkoop van scharrelproducten met vijftig procent zien stijgen.

‘Jamie’s Fowl Dinners’ is te zien op maandag 23 mei om 14:00 uur bij RTL 4.

Reageer op dit artikel