nieuws

‘Kaatje’ ontvangt eerste Koperen Bekken

Restaurant

De branche betitelt ze als de Drie Musketiers. Cees Helder, Kees Boudeling en Fons van Groeningen. Samen ooit goed voor zeven Michelin-sterren. Het drietal heeft besloten onder de naam Het Koperen Bekken een jaarlijkse culinaire aanmoedigingsprijs uit te reiken. De eerste winnaar is het oude restaurant van Van Groeningen, Kaatje bij de Sluis.

‘Kaatje’ ontvangt eerste Koperen Bekken

Anneke en Fons van Groeningen verkochten vorig jaar hun restaurant en de nieuwe eigenaren, Peter Postma en Harald Hovenkamp, verdienen volgens het drietal een steuntje in de rug. ‘We hopen dat we met deze prijs mogen bijdragen aan een stukje naamsbekendheid voor dit van oudsher gerenommeerde bedrijf’, schrijven de Drie Musketiers in een persbericht. De nieuwe eigenaren zijn de voormalige chefkok en maître van Van Groeningen bij Kaatje.

Het drietal genoot onlangs samen met hun echtgenotes Rosalie (Helder), Maartje (Boudeling) en Anneke (Van Groeningen) van een uitgebreid diner in het verjongde en vernieuwde Kaatje. ‘Een uitstekend culinair niveau met een eerlijke, oprechte en professionele hartelijke bediening’, was de conclusie.

Mooi en pril

De Drie Musketiers kozen voor Het Koperen Bekken omdat je in een bekken hoogwaardige ingrediënten doet, die je vervolgens met veel inspanning opslaat tot iets wat enorm aan volume toeneemt en al dan niet door verwarming als een topproduct ervaren wordt. ‘We weten zeker dat met de nodige inspanning er opnieuw iets heel moois kan ontstaan in het pittoreske havenstadje Blokzijl. En als gast raden we u aan, ga dit snel ervaren, nu het nog zo heel mooi pril is’, beëindigen Van Groeningen, Helder en Boudeling hun lofzang.

Reageer op dit artikel