nieuws

La Rive tweede bij WK Copa Jerez 2011

Restaurant

Chef Roger Rassin en maître-sommelier Ronald Opten van restaurant La Rive van het Amstel Hotel in Amsterdam zijn tweede geworden tijdens de finale van de Internationale Copa Jerez 2011. Eerder hadden zij de Nederlandse finale gewonnen waardoor zij Nederland mochten vertegenwoordigen.

La Rive tweede bij WK Copa Jerez 2011

De Internationale Copa de Jerez competitie wordt om de twee jaar georganiseerd waarbij combinaties van sherry en gerechten centraal staan. De zes deelnemers die streden om de titel waren afkomstig uit Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Spanje en de Verenigde Staten.

Chef Roger Rassin en maître-sommelier Ronald Opten van Restaurant La Rive behaalden de hoogste score voor het hoofdgerecht. Het gerecht van Roger Rassin blonk uit door finesse en de combinatie met de gekozen Vino de Jerez zorgde voor een fraai spel van harmonie en contrast.

De tijdens deze finale geschonken wijnen werden door Ronald Opten professioneel geprepareerd. Uiteindelijk behaalden zij de tweede plaats van de wedstrijd. Winnaar was het Spaanse restaurant Casablanca El Taller met een duidelijk accent op klassieke en vooral lokaal getinte producten uit Murcia. Sinds de Internationale Copa de Jerez bestaat behaalde Nederland één keer de eerste plaats en drie keer de tweede plaats.

La Rive wint Copa Jerez

Reageer op dit artikel