nieuws

Lange wachttijd baart Nederlands team zorgen

Restaurant

Het Nederlandse team maakte zich op de eerste wedstrijddag van Bocuse D’Or zorgen over de lange wachttijd bij het jureren. De gerechten koelen daardoor te snel af.

Lange wachttijd baart Nederlands team zorgen

‘Dat duurt te lang, wel tien minuten’, vindt het wedstrijdteam op dag één van de kookstrijd in Genève. Met behulp van een barbecue en een glazen ‘vissenkom’ wil Poldervaart de warmte van de gerechten vasthouden.

‘Je bent spekkoper als je de borden al 15 procent warmer uit de keuken krijgt’, vindt coach Klaassens. Dat gaan de heren onder meer proberen door saus van het vleesgerecht aan de wedstrijdtafel te serveren. Nederland is overigens niet het enige team met een soort barbecue. Ook IJsland en Oostenrijk hebben een dergelijke constructie.

Coach

Poldervaart staat te popelen om vandaag, dinsdag 8 juni, vanuit wedstrijdkeuken 8 te gaan koken. De concurrentie is bekeken, de laatste voorbereidingen zijn getroffen. ‘Dit is de voorronde, morgen begint het feest’, aldus de Nederlandse deelnemer Marco Poldervaart.

‘Als ik dit zo zie, krijg ik zin om te gaan koken. Ik kan bijna niet meer wachten’, laat de Nederlandse chef weten op wedstrijddag 1 van de Europese kookstrijd in Genève. Poldervaart is ontspannen, de dag voor de competitie. Samen met coach Leendert Klaassen, comice Jan Smink en adviseur Geert-Jan Vaartjes, bekijkt hij de tien landen die op 7 juni moeten aantreden. Zweden en Zwitserland maken indruk.

Reageer op dit artikel