nieuws

Las Palmas van Den Blijker wordt keten

Restaurant

Het Rotterdamse visrestaurant Las Palmas van de zakenpartners Herman den Blijker en David Crouwel krijgt er zeer waarschijnlijk een paar broertjes bij. Het Rotterdamse zakenduo denkt aan zo’n vijf vestigingen van Las Palmas. Voor één locatie wordt zelfs al een datum genoemd.

Las Palmas van Den Blijker wordt keten

Dat laat David Crouwel weten. Crouwel zegt nu al leuke aanbiedingen te hebben gehad om het concept op andere locaties uit te rollen. De Rotterdamse zaak is slechts enkele maanden open.

‘We denken serieus na om het concept op meerdere plaatsen te introduceren. Leiden, Den Haag, Maastricht, Utrecht. Dat zijn allemaal opties. Vooral Utrecht is concreet’, stelt Crouwel, die denkt aan medio volgend jaar.

Crouwel zegt dat het goed gaat met het restaurant. Al is de echte hype, veroorzaakt door de tv-serie Hermans Helden, wel over. ‘Er komt meer rust in de reserveringen. Na zo’n vier maanden is de echte tv-hype er wel van af. Maar het gaat goed. We zijn erg tevreden.’

In Hermans Helden ging Herman den Blijker op zoek naar een chef-kok voor Las Palmas. Gelijktijdig aan de zoektocht werd het restaurant gebouwd. Uiteindelijk, na een spannende finale, werd Erik van Dam gekozen tot nieuwe chef-kok. Deze week, drie maanden na de verkiezing, maakte Van Dam bekend op te stappen bij Las Palmas.

Reageer op dit artikel