Geëmotioneerd als altijd nam Sergio Herman de schaal en het rapport in ontvangst. ‘Ik vind het echt heel fijn deze erkenning. Of dat van Lekker is of van een collega, dat is even belangrijk.’
‘Ik had de hele dag al pijn in mijn buik. Vanochtend hoorde ik dat de rondgang bezig was, de nummer 1-positie was voor mij echt geen vanzelfsprekendheid. Wynand Vogel was de laatste keer niet zo positief, we hebben dus echt gevochten voor de hoogste plek.’
Herman staat met Oud Sluis voor de zevende keer in acht jaar op plaats 1, één keer moest hij die eer laten aan tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht, in 2012 genoteerd op plek 6. ‘Met heel veel plezier, dank je wel, dit had ik echt niet verwacht. Voor mij gevoel zijn we weer gegroeid. Het is een prestatie van het hele team, we gaan er vanavond nog een extra openkraken.’
De driesterrenkok legt de druk voor zichzelf en zijn team onevenredig hoog. ‘Vandaag gaan we er weer met de zweep over. Ze zien echt af om de lunch weer op tafel te krijgen. Dit is dan ook een enorme chapeau voor hen. We staan intussen met zeventien man in de keuken, maar ik ben nooit zeker van mijn zaak. Ik ben echt zeer, zeer tevreden.’
Meer over Lekker 2012: