nieuws

Martin Ruisaard naar De Fuik*

Restaurant

Wedstrijdkok Martin Ruisaard stapt per 1 oktober over van ’t Veerhuys in Almere naar De Fuik in Aalst.

Martin Ruisaard naar De Fuik*

‘Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ik keer terug naar de keuken van Marco Poldervaart’, laat Ruisaard weten. De talentvolle chef werkte eerder met Poldervaart toen die nog De Gastronoom in Harlingen had. Sinds juni is Poldervaart eigenaar van De Fuik. ‘Martin heeft ooit zijn opleiding bij mij in De Gastronoom gehad. Ik heb gezien dat hij een allround vakman is geworden en we hebben elkaar weer gevonden’, laat Poldervaart weten.

Bocuse

Ruisaard was sinds 1 juli 2010 chef bij ’t Veerhuys. In het verleden maakte hij naam als wedstrijdkok en won hij onder meer het Nationaal Kampioenschap 2006 en de Haringmaster 2007. Namens De Fuik doet hij op 11 oktober mee aan de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or in Vianen.

Bij De Fuik vertrekt de huidige chef de cuisine, Thomas van Santvoort. Waar hij naartoe gaat, is nog niet bekend. Bij ’t Veerhuys wordt Jonathan Zandbergen per 17 oktober de opvolger van Ruisaard.

Reageer op dit artikel