nieuws

Maze gekozen tot beste restaurant in UK

Restaurant

Gordon Ramsays restaurant Maze in Londen is door het Britse Restaurant Magazine uitgeroepen tot de beste van het Verenigd Koninkrijk. Het blad kwam voor het eerst met een top 100 van de beste restaurants in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Maze gekozen tot beste restaurant in UK

De lijst van de 100 beste restaurants is niet door anonieme rapporteurs of door de lezers van het blad opgesteld, maar door professionals in de branche. Restaurant Magazine deelde de UK in twaalf regio’s en stelde in elke regio een jurypanel, dat vervolgens een top 5 indiende, waarvan er drie in de eigen regio mochten liggen. De panels bestonden uit chef-koks, restaurateurs, culinaire recensenten en andere experts.

Lezers konden overigens wel hun stem uitbrengen op hun favoriete restaurant, dat daarmee de publieksprijs won. Dit werd Galvin at Windows in Londen.

In de top 100 deed Gordon Ramsay het overigens goed, ook zijn Restaurant Gordon Ramsay in Londen staat in de top 10, op de 9e plaats. Tweede achter Maze is overigens Le Gavroche in Londen, nummer drie is Marcus Wareing at the Berkeley, ook in Londen.

Bekijk hier de volledige top 100.

Reageer op dit artikel