nieuws

Ministerie wil ideeën voor minder voedselverspilling

Restaurant

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil in over dik vijf jaar 20 procent minder voedselverspilling realiseren. Samen met TNO roept ze de foodindustrie op om ideeën aan te leveren over hoe er minder voedsel wordt weggegooid, reststromen beter benut en de keten efficiënter gemaakt kan worden.

Ministerie wil ideeën voor minder voedselverspilling

Per jaar wordt er in de voedselketen voor 2 miljard euro aan voedsel weggegooid, aldus LNV. Het ministerie en TNO roepen voedselproducenten, -distributeurs en –experts op om zich via een speciale site te melden met plannen en ideeën om de voedselverspilling te verminderen.

Kansrijke ideeën worden volgens LNV in een team binnen een week uitgewerkt tot een plan van aanpak met bijbehorende business case. Het team wordt samengesteld uit mensen werkzaam in de voedingsindustrie op basis van de vereiste kennis en vaardigheden.

Reageer op dit artikel