nieuws

Minuut stilte op EFFF voor overleden Fred Dijsselbloem

Restaurant

MECC-directeur René Hanssen heeft op 31 januari, op de openingsdag van de EFFF, de vorige week overleden voorzitter van Euro-Toques, Fred Dijsselbloem, herdacht met een minuut stilte.

Minuut stilte op EFFF voor overleden Fred Dijsselbloem

‘Deze EFFF wordt overschaduwd door het overlijden van Fred Dijsselbloem’, liet Hanssen in zijn openingsspeech op de beursvloer van de European Fine Food Fair weten. ‘Hij was de inspirator, een betrouwbaar persoon en een gepassioneerd strijder voor goede smaak. Het vernieuwde concept van de EFFF kon zijn goedkeuring wegdragen’, memoreerde de MECC-directeur. Daarna vroeg hij om een minuut stilte om Dijsselbloem te herdenken.

Ondanks het overlijden van de voorzitter, was Euro-Toques toch aanwezig op de beurs. Op een groot kookplein vinden verschillende wedstrijden en demo’s plaats. Euro-Toques is een van de grote partijen op de culinaire beurs.

Europees

De EFFF had dit jaar een iets andere opzet waarnaar Hanssen verwees in zijn openingsspeech. De E van European krijgt meer het accent. Naast Nederlandse en Belgische standhouders waren er dit jaar aanbieders uit de regio’s Andalusië (Spanje), Roero (Italië), Pfalz (Duitsland) terug te vinden. Ze stonden bij elkaar gegroepeerd op de beursvloer. Vorig jaar kondigde Jos Hessels, gedeputeerde van de provincie Limburg, al aan dat streekgebonden gastronomie de toekomst heeft. Hij liet op 31 januari weten dat er een samenwerkingsverband is getekend tussen de regio Limburg, het Duitse Pfalz en het Italiaanse Roero.

Reageer op dit artikel