nieuws

Moshik Roth kan Franse driesterrenkok opvolgen

Restaurant

Moshik Roth, eigenaar van sterrestaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen, is de beoogde opvolger van de Franse driesterrenkok Jean-Georges Klein van het Franse toprestaurant l’Ansbourg in de Elzas. Roth beraadt zich op de toekomst.

Moshik Roth kan Franse driesterrenkok opvolgen

Roth, die in ons land vooral bekend staat om zijn kennis van de moleculaire keuken, bevestigt dat er gesproken is om de inmiddels 60-jarige Klein op den duur op te volgen. ‘Hij ziet mij als opvolger. Maar ik weet het nog niet. Ik wil ’t Brouwerskolkje niet kwijt’, aldus Roth op de Horecava in Amsterdam.

Roth en Klein zijn goede vrienden en Roth is regelmatig te vinden in de keuken van Klein in Baerenthal. ‘Op vrije dagen zit ik in de Elzas. Hij is mijn culinaire vader. Ik leer heel veel van hem en probeer zijn mensen ook het een en ander bij te brengen’.

Twee keer per maand reist Roth naar l’Ansbourg. ‘Om drie uur ’s nachts op de nacht van zaterdag op zondag reis ik af. ’s Ochtends om 09.00 uur arriveer ik. Dan sta ik zondags en maandags bij Klein in de keuken. Mijn samenwerking met Jean-Georges Klein is geen geheim meer. Ik kom daar nu al een jaar regelmatig over de vloer’.

Roth voelt zich gevleid dat Klein hem als beoogde opvolger ziet. Voorlopig blijft hij in Nederland. Wanneer het tot een overname of zeer verregaande samenwerking komt, zijn we volgens Roth jaren verder.

Meer nieuws van de Horecava:

Reageer op dit artikel