nieuws

Moshik Roth** verhuist naar Oosterdokseiland

Restaurant

Tweesterrenkok Moshik Roth opent aan het eind van het tweede kwartaal op het Oosterdokseiland aan het IJ in Amsterdam zijn nieuwe concept, dat &samhoud places heet. Doel is om tot vijf locaties in de hele wereld te komen.

Moshik Roth** verhuist naar Oosterdokseiland

Het nieuwe restaurant- en loungeconcept &samhoud places komt aan de boulevard van het Oosterdokseiland, pal naast hotel Double Tree by Hilton en vlakbij het Centraal Station van Amsterdam. De nieuwe naam is een samentrekking van &Moshik in ’t Brouwerskolkje en &Samhoud.

Sinds vorig jaar zijn de tweesterrenkok en ondernemer en servicespecialist Salem Samhoud zakelijke partners. In het nieuwe concept komen hun beide werelden samen. ‘We willen hetzelfde: uitblinken in wat we doen en daar iets goed mee realiseren’, zo schrijven ze in een persbericht. Hun motto: ‘Together we build a brighter future.’

Topgastronominische ervaring

Eind april kookt Moshik Roth voor het laatst in ’t Brouwerskolkje in Overveen. Met de verhuizing naar Amsterdam gaat een ‘droom in vervulling met een restaurant voor 50 personen en een lounge voor 200 mensen’. De tweesterrenkok laat weten dat het nieuwe concept ‘een topgastronomische ervaring is voor gasten en moet leiden tot het beste restaurant in de wereld in Amsterdam’.

Brandstore

Het nieuwe concept richt zich op gasten uit binnen-en buitenland. &samhoud places staat aan het begin van een ‘gastronomisch huis’, zo melden de partners in het persbericht. Het moet leiden tot vijf vergelijkbare concepten in de wereld. ‘Wij zien &samhoud places als een brandstore voor verbinding.’

Reageer op dit artikel