nieuws

Nederlandse apen keuren bananensoep af

Restaurant

De test van bananensoep met apen door restaurant Cuba Libre in het Limburgse Vijlen heeft een opvallende wending gekregen. Nederlandse apen moeten niets hebben van de soep, terwijl de dierlijke collega’s uit België verzot zijn op de kookcreatie.

Nederlandse apen keuren bananensoep af

De Limburger meldt dat tv-zender SBS6 afgelopen zondag apen had geregeld om te proeven. In Overloon kregen de beesten de bananensoep van Cuba Libre voorgeschoteld. Maar zonder succes.

‘De soep is voor mensen, niet voor apen’, concludeerde restauranteigenaar Viktor Terpstra op de afwijzing van de apen op zijn soep in De Limburger.

Nog diezelfde dag belde een Vlaamse krant. Of Terpstra naar de Olmense Zoo in België wilde komen om de soep te laten proeven door Belgische apen. Daar bleek dat de apen verzot waren op de soep.

‘Ik had kokosnoten meegenomen, waarin we de soep wilden opdienen. Maar die apen vlogen meteen op de pan af. Wat er nog over was van de bananensoep hebben we in flesjes gedaan en in de apenkooien gegooid. Binnen twee seconden hadden ze alles op’, aldus Terpstra.

Restaurant Cuba Libre haalde vorige week de landelijke pers met de oproep op zoek te zijn naar een aap om de bananensoep van het nieuwe restaurant te testen. Het ging volgens eigen zeggen niet om een pr-stunt maar om te kijken of de soep door echte bananeneters, de apen, werd gegeten.

Reageer op dit artikel