nieuws

New Yorkers dineren elke maand naakt

Restaurant

Maandelijks komen in New York zo’n vijftig culinaire nudisten samen, om geheel naakt in een restaurant te gaan eten. Alleen de obers houden hun kleren aan.

New Yorkers dineren elke maand naakt

‘Het is niet onze bedoeling om te choqueren’, aldus organisator John Ordover, die telkens een ander restaurant afhuurt voor het naakte diner en naar eigen zeggen nog nooit ergens is geweigerd. ‘We willen enkel dat de mensen zich bij ons comfortabel voelen, lees: geen enkel stukje textiel aan hun lijf hebben.’

Het bedienend personeel is wettelijk verplicht hun kleding aan te houden, schrijft Het Laatste Nieuws. ‘die kelners trekken er zich gewoon niets van aan’, aldus Ordover. ‘Als je in een restaurant gewerkt hebt, zit de kans er dik in dat je al veel ergere dingen gezien hebt dan enkele naakte tafelgasten.’

Reageer op dit artikel