nieuws

Nieuwe toprestaurants versterken jarige Alliance

Restaurant

Het culinaire samenwerkingsverband Alliance Gastronomique krijgt er twee nieuwe gerenommeerde leden bij. Restaurant La Rive uit Amsterdam en restaurant La Vilette uit Rotterdam treden toe.

Nieuwe toprestaurants versterken jarige Alliance

Vanaf 1 juli is restaurant La Rive, gevestigd in het InterContinental Amstel Amsterdam, officieel lid van de Alliance Gastronomique. Dit werd bekend gemaakt door voorzitter John Beeren tijdens een persbijeenkomst in het Amstel Hotel.

Het tweede nieuwe Alliance-lid dat per 1 juli toetreedt, is restaurant La Vilette uit Rotterdam. Met de komst van La Rive en La Vilette bestaat de Alliance Gastronomique uit 38 restaurants in Nederland en België.

Dit jaar vieren de Alliance Gastronomique en het Amstel Hotel respectievelijk hun 40-jarige en 140-jarige jubileum. Directeur Hendrik Bosch: ,,Wij zien het lidmaatschap van de Alliance Gastronomique als kers op de tart. Wij kunnen ons gezamenlijk met de andere Alliance-leden gaan inzetten om de culinaire cultuur in Nederland nog verder te ontwikkelen, te bewaken en te promoten.”

Restaurant La Rive, bekroond met een Michelin-ster, staat onder leiding van Executive Chef Edwin Kats. Het restaurant bekleedt de vijfde plaats in de top 10 van de restaurantgids Lekker.