nieuws

Overwinning beste Chinese kok ter discussie

Restaurant

Tso Ming Cheng, chef-kok van Vietnamees-Chinees restaurant Red Chilli in Nieuwe Niedorp, zei eerder deze week dat hij in Peking is uitgeroepen tot beste Chinese kok ter wereld. Zijn collega’s en ook Koninklijke Horeca Nederland bestrijden dat nu.

Overwinning beste Chinese kok ter discussie

KHN had negen Chinese koks afgevaardigd naar het vijfjaarlijkse kookevenement in peking, wat wordt gezien als de Olympische Spelen voor Chinese koks. ‘Zes gouden medailles zijn binnengehaald’, zegt voorzitter Alex Chang van KHN sector Chinees-Indische bedrijven in De Telegraaf.

Als winnende bedrijven noemt hij China Palace in Amersfoort, Nieuw China in Lelystad, Alexander en Asian Palace in Leiden, Kaneda in Haarlem en Fou You Wokland in Huklshorst.

Red Chilli zit daar niet bij. Cheng heeft volgens Chang in Peking niet gekookt en ook geen prijs gewonnen. Hij was overigens wel bij het evenement in de Chinese hoofdstad, want hij was voorgedragen voor de onderscheiding International Master Chef for Chinese Cuisine. ‘Het is een prestatie, maar Tso Ming Cheng is niet de beste kok ter wereld’, aldus Chang.

Een woordvoerder van de chef uit Nieuwe Niedorp stelt in de ochtendkrant dat Cheng wél de titel voor Chinees meesterkok heeft gekregen, en daar een kookwedstrijd voor heeft moeten winnen.

Reageer op dit artikel