nieuws

Oxfam Novib: voedselprijzen stijgen met 180 procent

Restaurant

De internationale hulporganisatie tegen armoede, Oxfam Novib, zegt dat de voedselprijzen de komende twintig jaar met 180 procent gaan stijgen. Oorzaak van de enorme prijsstijging is volgens Oxfam Novib het falende voedselsysteem.

Oxfam Novib: voedselprijzen stijgen met 180 procent

Het een en ander komt uit het rapport Growing a Better Future dat vandaag wereldwijd verschijnt. Volgens het rapport gaan de voedselprijzen de komende twintig jaar met 180 procent omhoog.

In het rapport stelt Oxfam Novib dat het voedselsysteem bezwijkt onder de intense druk van de klimaatverandering, ecologische degradatie, bevolkingsgroei, stijgende energieprijzen, de toenemende vraag naar vlees, de industrie en de verstedelijking.

Oxfam Novib roept op door de veroorzakers van de prijsstijging snel aan te pakken. De hulporganisatie wijst op diverse overstromingen en aardbevingen die volgens de organisatie die effect hebben op de ontwikkeling van de prijzen.

Reageer op dit artikel