nieuws

Paddestoelen plukken met Cas Spijkers

Restaurant

Cas Spijkers en Theus de Kok, chef-kok van restaurant De Echoput in Hoog-Soeren, duiken de bossen in. De vaktoppers gaan op zoek naar paddestoelen en wild. Ze doen dit samen met leden van de Alliantie van Twents Gastheerschap (ATG).

Paddestoelen plukken met Cas Spijkers

De studiedag speelt zich af in om Holten en vindt op dinsdag 24 oktober plaats in combinatie met het Holtense restaurant de Swarte Ruijter. Cas Spijkers en Theus de Kok gaan samen met een jager, een medewerker van natuurmonumenten en met leden van de ATG de bossen van Holten in. Tijdens de wandeling zal de jager zijn metier uitleggen en een beest schieten.

Na de tocht geeft De Kok een lezing over wild en paddestoelen. De Kok wordt gezien als een van de beste ‘wildkoks’ van Nederland. Na een verbouwing van meer dan een jaar mag hij binnenkort zijn kookkunsten weer tonen in de compleet vernieuwde Echoput van smaakprofessor Peter Klosse in het nabij Apeldoorn gelegen Hoog-Soeren.

De Alliantie van Twents Gastheerschap is een club van 87 Twentse managers en leermeesters met een deskundigheid op het gebied van gastheerschap. De club werd twee jaar geleden opgericht. ‘Doel van de samenwerking is de profilering van specialisme, het vergroten van de aanwezige kennis en het uitwisselen van ervaringen’, aldus voorzitter André Hofman.

Zie ook:
Cas Spijkers kookt bij mensen thuis

Reageer op dit artikel