nieuws

Praatgrage Jan de Wit stil van ster

Restaurant

Ik was er stil van. Jan de Wit, de ervaren rot die ooit al eens twee Michelinsterren bij elkaar kookte, noemt de ster voor zijn Le Restaurant in Amsterdam heel bijzonder. ‘Het is een waanzinnige beleving’.

Praatgrage Jan de Wit stil van ster

Het stilvallen van de immer opgewekte en praatgrage De Wit omschrijft volgens de topkok de verrassing van deze bekroning door Michelin. ‘Het is heel bijzonder. We hebben een speciaal concept en werken maar met één menu. Het is magnifiek dat we deze erkenning krijgen’, aldus De Wit.

De Wit zegt te hopen dat Michelin begrepen wordt. ‘Sterrenzaken hebben de uitstraling van duur en stijf. Maar dat is bij ons zeker niet het geval. Wat wij doen is gewoon lekker koken en mensen vermaken. That’s it’.

Voor de kok, die in de jaren tachtig al een Michelinster pakte en bij De Nederlanden ooit tot twee sterren kwam, blijft Michelin iets aparts. ‘Het is een waanzinnige beleving. Het blijft heel bijzonder zo’n vermelding in de gids. En het blijft een heel apart en speciaal gevoel’.

Beluister hier de reactie van Jan de Wit:


Bekijk hier de Michelinsterrenoverzichten:

» Nieuwe Michelinsterren 2010

» Vervallen Michelinsterren 2010

» Totale Michelinsterrenoverzicht 2010

Reageer op dit artikel