nieuws

Restaurant Vandaag doneert aan Voedselbank

Restaurant

All-in buffetrestaurant Vandaag, in de net geopende Food Spot A2 bij Utrecht, houdt als onderdeel van de openingscampagne een speciale actieweek ten behoeve van de Voedselbank. Alles wat in die week door gasten gegeten wordt, geeft het restaurant ook aan het goede doel.

Restaurant Vandaag doneert aan Voedselbank

Tijdens de actie ‘Eet voor Twee!’ doneert Vandaag alles wat door de gasten gegeten wordt, ook voor honderd procent aan de Voedselbank. De actie wordt gehouden van 12 tot en met 19 juni.

Er is bewust gekozen om voedsel te schenken en geen geld, om daarmee te laten zien dat alles wat gegeven wordt ook daadwerkelijk bij hen terecht komt die het steuntje in de rug zo hard kunnen gebruiken.

Twee gezinnen

Eigenaren Michelle en Jim Xu hopen op flinke belangstelling. ‘We verwachten dat er meer dan gemiddelde maaltijden genuttigd gaan worden. Per gast kunnen we naar schatting aan twee gezinnen voor een dag levensmiddelen schenken.’

Vandaag heeft een capaciteit van ongeveer 500 gasten en is open voor ontbijt, lunch en diner. Het potentieel van de campagne is daardoor fors: dagelijks kunnen ruim duizend gasten terecht bij Vandaag, wat betekent dat als de actieweek succesvol is, zo’n 14.000 gezinnen een dag gratis eten krijgen via de Voedselbank.

De eigenaren van Vandaag geven aan niet alleen tijdens deze openingsactie de Voedselbank te steunen, maar dat in de toekomst ook met blijvende acties. De twee hebben ervoor gekozen bijna het volledige promotiebudget voor de openingscampagne aan deze actie te besteden, in plaats van aan reguliere promotieactiviteiten.

Reageer op dit artikel