Dat meldt Jeroen van den Brink, directeur van organisator DiningCity. Hij kijkt zeer tevreden terug op de ‘zomereditie’ van de Restaurant Week, die afgelopen week plaatsvond.
Voor deze editie waren de duizend restaurants geselecteerd die in de afgelopen twee jaar het best waren beoordeeld door de gasten. ‘Afgelopen jaar deden nog 1250 restaurants mee’, aldus Van den Brink.
No shows
Via de speciale website werden
De gemiddelde besteding nam toe van ongeveer 50 euro naar 58 euro. Volgens Van den Brink een signaal dat de zogeheten prijsjesjagers dit jaar minder hebben gereserveerd. ‘Een positieve ontwikkeling voor alle partijen.’
Nieuw initiatief
DiningCity geeft een bijzonder vervolg aan de Restaurant Week. In de week van 17 tot en met 23 oktober kan onder dezelfde voorwaarden nogmaals worden gegeten bij de restaurants die het best zijn gewaardeerd door de bezoekers.
Van den Brink: ‘We hebben elf regio’s. De drie best beoordeelde restaurants per regio gaan we benaderen met de vraag of ze hieraan willen meedoen. Welke dat zijn, wordt volgende week bekend.’