nieuws

Restaurant Week: afname aantal annuleringen

Restaurant

Het aantal annuleringen in de afgelopen Restaurant Week is gedaald van 12 naar 8 procent. De gemiddeld hoeveelheid gasten per deelnemer steeg van 165 naar 175 en zij besteedden gemiddeld 58 euro, zo’n 7 euro meer dan vorig jaar.

Restaurant Week: afname aantal annuleringen

Dat meldt Jeroen van den Brink, directeur van organisator DiningCity. Hij kijkt zeer tevreden terug op de ‘zomereditie’ van de Restaurant Week, die afgelopen week plaatsvond.

Voor deze editie waren de duizend restaurants geselecteerd die in de afgelopen twee jaar het best waren beoordeeld door de gasten. ‘Afgelopen jaar deden nog 1250 restaurants mee’, aldus Van den Brink.

No shows

Via de speciale website werden 175.000 reserveringen gemaakt. Van dit aantal werd 8 procent geannuleerd, een afname van 4 procent ten opzichte van vorig jaar. De hoeveelheid no shows bleef gelijk, 0,82 procent.

De gemiddelde besteding nam toe van ongeveer 50 euro naar 58 euro. Volgens Van den Brink een signaal dat de zogeheten prijsjesjagers dit jaar minder hebben gereserveerd. ‘Een positieve ontwikkeling voor alle partijen.’

Nieuw initiatief

DiningCity geeft een bijzonder vervolg aan de Restaurant Week. In de week van 17 tot en met 23 oktober kan onder dezelfde voorwaarden nogmaals worden gegeten bij de restaurants die het best zijn gewaardeerd door de bezoekers.

Van den Brink: ‘We hebben elf regio’s. De drie best beoordeelde restaurants per regio gaan we benaderen met de vraag of ze hieraan willen meedoen. Welke dat zijn, wordt volgende week bekend.’

Reageer op dit artikel