nieuws

Rotterdams La Vilette moet sluiten

Restaurant

La Vilette, restaurant in Rotterdam, moet de deuren sluiten. ‘Persoonlijke omstandigheden en de kredietcrisis’ zijn verantwoordelijk voor de sluiting aldus eigenaresse Ingrid Hörster. La Vilette raakte in november 2008 haar michelinster kwijt.

Rotterdams La Vilette moet sluiten

De Rotterdamse culinaire wereld is geschokt na de gedwongen sluiting van La Vilette in het stadhart, meldt het Algmeen Dagblad. ‘Van dit bericht krijg ik acuut buikpijn,’ zegt de topchef Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel.

‘Eigenaar Ingrid Horster (43) zit er volledig doorheen,’ weet Gert Blom, mede-eigenaar van restaurant Amarone*, oud-werknemer van La Vilette en goede vriend van Ingrid Hörster.

Het AD meldt verder: ‘In het circuit gaat het gerucht dat de wegen van Gert Blom en Harrie Baas (eveneens eigenaar van Amarone) scheiden en dat eerstgenoemde het opgedoekte La Vilette overneemt. ‘Harrie en ik staan aan de vooravond van een verbouwing. Je investeert niet in een zaak als je van plan bent op te stappen.’

Michelinster

In mei 1995 namen Ingrid Hörster en haar partner Fred Mustert La Vilette over van Carl Schuurs en Yvonne Savert, die in Frankrijk een andere draai aan hun leven wilden geven. Na acht jaar beloonden de inspecteurs van Michelin Mustert en Hörster met een ster. In november van het vorig jaar raakte het restaurant haar ster weer kwijt.

Na de breuk met Mustert, begin 2007, ging Hörster als enig aandeelhouder door met La Vilette. Nicolas Belot, sous-chef onder Mustert, nam de leiding in de keuken over. In de zomer van 2008 vertrok hij geheel onverwacht naar Rijswijk. In Marc Muzerie, algemeen beschouwd als een grote belofte, vond Ingrid Hörster een opvolger.

Reageer op dit artikel