nieuws

Soigné voorbeeldzaak voor Michelin

Restaurant

Hoofdinspecteur Werner Loens ziet in Soigné in Bussum, dit jaar beloond met een ster, een voorbeeldrestaurant. ‘Ik zou graag veel meer zaken als Soigné zien.

Soigné voorbeeldzaak voor Michelin

Het restaurant in Bussum zag de espoir van vorig jaar verzilverd. Niet voor niets, legt Loens uit. ‘Soigné is een voorbeeldbedrijf in crisistijd. Een relatief eenvoudig restaurant, bijna een bistro, waar wel met heel goede producten wordt gewerkt.’

Die aanpak vormt volgens hem de blauwdruk in crisistijd en is ook nog eens toekomstgericht. Om jongeren warm te maken voor eten op topniveau, moeten er laagdrempelige restaurants zijn. Van daaruit vinden die nieuwe gasten vanzelf de weg naar andere sterrenzaken.

Ook benadrukt Loens het belang van de bib gourmand. ‘We kregen het afgelopen jaar meer dan ooit vragen van restaurateurs en gasten over de bibs.’

Reageer op dit artikel