nieuws

Ster voor ’t Vlasbloemeken – Koewacht

Restaurant

’t Vlasbloemeken in Koewacht is maandag 28 november door Michelin bekroond met een ster. Patron-cuisinier Eric van Bochove is meer dan blij. Hij staat te springen aan de telefoon. ‘Helemaal fantastisch.

Ster voor ’t Vlasbloemeken – Koewacht

‘Het gaat goed met Zeeland. Een tweede ster voor de Kromme Watergang en eentje voor ons! Geweldig!’ Zoals velen hoorde ook Eric van Bochove (40) van ’t Vlasbloemeken (JRE) het nieuws via Twitter. Hij was ‘gewoon in het restaurant. We zijn op maandag open dus ik mag dadelijk gewoon aan de lunch. Die zal wel extra feestelijk worden vandaag!’

‘Ik vind het super. Geweldig. Hier hebben we zo hard voor gewerkt. Continu iets verbeteren. Niet dat Bianca (echtgenoot – red) en ik er krampachtig mee bezig waren, maar dit is echt een bekroning op ons werk.’ Vijftig procent van de gasten van ’t Vlasbloemeken komt uit België en voor hen is de ster ‘nog belangrijker dan voor onze Nederlandse gasten.’

Op zijn verjaardag, 4 april, kreeg Van Bochove bezoek van Michelin. Dat was de inspectie plus de bekendmaking. Dit is een geweldig cadeau. Van Bochove heeft ’t Vlasbloemeken ( 32 couverts) nu zes jaar. Hiervoor werkte hij onder meer bij de Campveerse Toren, bij De Zwaan in Etten-Leur en bij Prinses Julianatoren in Valkenburg.

Reageer op dit artikel