nieuws

Sterrenteams bij Zilveren Oester

Restaurant

Verschillende teams van koks en gastmensen van sterrestaurants nemen op dinsdag 6 maart deel aan de wedstrijd om de ‘Zilveren Oester’ en ‘Gastronomie laat de mens genieten’ in de Zeelandhallen in Goes.

Sterrenteams bij Zilveren Oester

Cor Vereeke laat namens Stichting Vakwedstrijden horeca Goes weten dat er een ‘sterk deelnemersveld’ staat bij de Zilveren Oester. Voor de zesde editie van de competitie in 2012 hebben zich teams uit de top van de gastronomie, uit heel Nederland ingeschreven.

Driesterrenrestaurant Oud Sluis, Sluis vaardigt Leon Vermaire en Leon Tanghe af. Namens tweesterrenrestaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen doen Dennis Huwae en Laura de Weerdt mee. Ciel Bleu in Amsterdam (twee sterren) is vertegenwoordigd door Freek Dekker en Kevin Man. Sterkok Leendert Scholtus doet zelf mee namens De Echoput in Hoog Soeren samen met gastheer Jasper Mein. Chef-kok Roeland Klein van sterrestaurant Hermitage vormt samen met gastheer Niels Soffree een team. Ook sterrestaurants De Lindehof in Nuenen en Le Cheval Blanc in Heemstede dingen mee met respectievelijk Jermain de Rozario en Jesse Dean Bruijstens en Wouter Berghuis en Jiska Berghuis-van Sluis.

Kopenhagen

De opdracht bij de Zilveren Oester/Gastronomie laat de mens genieten is om een viergangenmenu te koken en serveren met bijbehorende wijnen waarbij de hoofdrol is weggelegd voor vis, schaal- en schelpdieren. De hoofdprijs is naast de bokaal, een extra prijs. Deze wordt nog even geheim gehouden maar de winnaars van 2011, een team van De Zwethheul in Schipluiden, mochten 14 dagen naar Hong Kong. Ze bezochten onder meer restaurant Amber van de Nederlandse kok Richard Ekkebus. Voor het meest talentvolle team is er een meerdaagse reis naar onder meer Kopenhagen te winnen.

Topjury

Naast topkandidaten bestaat ook de vakjury uit sterrenkoks en –gastheren/vrouwen. Zoals Jannis en Claudia Brevet en Arnold Zwartkruis van Inter-Scaldes in Kruiningen, Edwin en Blanche Vinke van De Krommewatergang in Hoofdplaat, Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam, Lucas Rive van De Bokkedoorns in Overveen, Mario Ridder van De Zwethheul in Schipluiden, Harry Baas van Amarone in Rotterdam en Geoffrey Henderikse van St. John in Middelburg

Zilveren Mossel

De dag voor de Zilveren Oester vindt de strijd om de Zilveren Mossel plaats op maandag 5 maart. Daarbij strijden teams van twee koks en twee gastheren/vrouwen in opleiding van verschillende scholen uit het hele land om de hoofdprijs. De opdracht is driegangen diner met vis, schaal-en schelpdieren te koken en te serveren. Naast ROC Zeeland in Middelburg en van ROC Terneuzen en ROC Zeeland doen teams uit het hele land mee zoals Cingel College, Breda, ROC DE Leijgraaf in Cuijk, ROC Zoomvliet in Bergen op Zoom, Koning Willem I College, Den Bosch en De Rooi Pannen in Tilburg.

Reageer op dit artikel