nieuws

Sterrestaurant Het Groot Paradys weg uit Middelburg

Restaurant

Verrassend nieuws uit de wereld van sterrestaurants. Restaurant Het Groot Paradys in Middelburg, sinds november in het bezit van een felbegeerde Michelinster, gaat verhuizen. Met de plotselinge verhuizing dreigt het restaurants zijn ster weer snel te verliezen. Dit omdat het concept volledig op de kop gaat. De nieuwe locatie is inmiddels bekend.

Sterrestaurant Het Groot Paradys weg uit Middelburg

Chef-kok Ferdie Dolk en gastvrouw Mirjam Joziasse verkassen naar het Badpaviljoen in Domburg, zo meldt de regionale krant PZC. Daar heeft het stel grote plannen met de benedenverdieping van het aan zee gelegen horecabedrijf.

‘We hebben nu in Middelburg 35 stoelen. Straks in Domburg hebben we driehonderd vierkante meter restaurant. Hoeveel stoelen daarin komen, hangt af van hoe we het gaan inrichten. Dat moeten we allemaal nog gaan bekijken. En we hebben straks een groot terras met prachtig uitzicht op’, aldus Dolk in de PZC.

Het nieuwe restaurant in het Badpaviljoen wordt minder exclusief van Het Groot Paradys. Dolk: ‘We gaan het daar niet te duur of te chique maken. Iedereen moet binnen kunnen lopen. Je kunt in het Badpaviljoen ook gewoon een glaasje wijn komen drinken of in de winter na een strandwandeling soep komen eten. Het is een ander concept en de prijzen zijn dan ook anders’.

Hoe het nu werden moet met de Michelinster, weet Dolk nog niet. ‘Die is niet voor het restaurant, maar voor de chef-kok. We moeten overleggen met Michelin. We willen in Domburg ook een topzaak neerzetten, maar het concept wordt anders, dus of het een sterrenniveau krijgt, is de vraag’.

Het nieuwe restaurant in Domburg gaat in maart 2008 open. Vijf jaar geleden begonnen Dolk en Joziasse met Het Groot Paradys aan het Damplein in Middelburg. In november 2007 bekroonde Michelin de eetgelegenheid met een ster. Twee maanden geleden werden Dolk en Joziasse benaderd door de eigenaar van het Badpaviljoen, projectontwikkelaar Van Garderen en Dekker uit Goes.

Zie ook:

Groot Paradys overvallen door Michelin

Reageer op dit artikel