nieuws

Sterzaak Schathoes van Dick Soek verhuist

Restaurant

Sterzaak Schathoes Verhildersum in Leens gaat een andere koers varen. De zaak gaat verhuizen en serveert op de nieuwe locatie nog twee menu’s voor een vaste prijs. Het Schathoes gaat naar het andere bedrijf van chef-kok Dick Soek, de Piloersemaborg, een hotel-, feest- en vergaderlocatie in Den Ham.

Sterzaak Schathoes van Dick Soek verhuist

‘Een grote verandering. En het doet behoorlijk pijn. Maar het runnen van twee bedrijven kost wel eens te veel energie,’ zo laat Soek aan Missethoreca.nl weten.

‘Ook de economische druk en het toekomstbeeld hebben ons doen besluiten om er één bedrijf van te maken. We doen het niet als noodgreep maar omdat twee bedrijven runnen op twee verschillende locaties erg veel energie kost. Ook logistiek is het een gepuzzel. De basis voor de Piloersemaborg kwam altijd al uit de keuken van het Schathoes.’

Twee vaste menu’s

Dat er alleen nog menu’s geserveerd worden, noemt Soek niet ingrijpend. ‘Dat is nu voor 99 procent ook al zo. Wel nieuw is dat we een soort eenheidsprijs neerzetten.’

‘We gaan gewoon verder, maar verpakt in een iets ander jasje’, vervolgt Soek. Veranderingen waar Soek op doelt zijn het serveren van de menu’s. ‘We gaan werken met twee soorten menu’s. Een viergangen menu met wijn, water en koffie voor 49,50 euro en daarnaast een zesgangen menu met aperitief, topwijnen, water en koffie voor 89,50 euro. Een a la carte lunch serveren hebben we nooit gedaan.’

Zaterdag

Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zondagmiddag. Op de zaterdag serveert Schathoes alleen het zesgangenmenu. De Piloersemaborg is voor slapen, vergaderingen of feesten dagelijks geopend.

Personeel mee

Het keukenteam en de meeste medewerkers verhuizen mee naar de Piloersemaborg. Het Schathoes Verhildersum is nog tot kerst geopend en gaat vervolgens eind januari in Den Ham weer open. Keuken en restaurantruimte worden begin volgend jaar verbouwd. Het aantal couverts op de nieuwe locatie stijgt met twee tafeltjes naar 30/35 zitplaatsen.

Of het Schathoes formeel ook een andere naam krijgt, weet Soek nog niet. Het Schathoes in zijn oude vorm heeft zeventien jaar bestaan en heeft sinds 2003 een Michelinster. Michelin is op de hoogte gebracht van de op handen zijnde verhuizing en heeft laten weten te komen eten op de nieuwe locatie.

Reageer op dit artikel