nieuws

Subsidie voor slachtoffers overval

Restaurant

Horecaondernemers die slachtoffer zijn geworden van een overval en vervolgens preventieve maatregelen hebben genomen, komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidie kan oplopen tot duizend euro.

Subsidie voor slachtoffers overval

Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten op haar site. De regeling is geïnitieerd door minister Hirsch Ballin van Justitie die voor 2010 een bedrag van drie miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor slachtoffers van overvallen. Het gaat hierbij om zowel ondernemers als particulieren.

De Minister van Justitie kan een subsidie van maximaal duizend euro verstrekken aan bewoners van een woning, de eigenaar van een bedrijf of de filiaalhouder van een vestiging voor het nemen van preventieve maatregelen tegen woning- of bedrijfsovervallen.

Om voor de subsidie in aanmerking te komen, moet de aanvragen door middel van een proces-verbaal kunnen aantonen slachtoffer te zijn geweest van een overval in 2010. Daarnaast moet hij door middel van facturen of betalingsbewijzen aantonen dat eer preventieve maatregelen zijn genomen.

De zogeheten ‘Tijdelijke beleidsregels stimulering preventieve maatregelen woning- en bedrijfsovervallen’ is op internet te downloaden. De regeling is van tijdelijke aard.