nieuws

Syrco Bakker van Pure C trots op snelle ster

Restaurant

Chef-kok Syrco Bakker van Pure C in Cadzand Bad is trots op de snelle ster van zijn restaurant, dat pas anderhalf jaar open is. ‘Echt een fantastische waardering.

Syrco Bakker van Pure C trots op snelle ster

‘Er werd veel gespeculeerd, maar we hadden niets gehoord dus rekenden nergens op’, zegt Bakker. ‘Ons concept past niet echt in het plaatje van Michelin, maar ze zijn aan het moderniseren.’

Maar Bakker wijst naar zaken als Nobu en Hakkasan in Londen, waar hij zich aan spiegelt. De laatste is qua stijl vergelijkbaar met Pure C en heeft ook een ster. ‘Wij proberen ook internationaal te zijn. We zijn erg gegroeid die afgelopen anderhalf jaar.’

Sergio Herman

Of de waardering komt door de naam Sergio Herman, weet Bakker niet. ‘We gebruiken wel dezelfde sauzen, jus en crèmes als in Oud Sluis, ik ben daar gevormd. Maar we proberen wel steeds meer onze eigen stijl te ontwikkelen. We hebben een jong team. Stilstaan zit niet in mijn aard.’

Maandag en dinsdag is Pure C gesloten, maar woensdag zal er zeker een flesje champagne open gaan in Cadzand.

Ook eigenaar Bart Gorthmanns van Strandhotel Cadzan, waar Pure C onderdeel van uitmaakt, is trots. ‘Echt fantastisch, zo snel. Het is hier vanmorgen een gekkenhuis. Ik hoop dat deze ster extra hotelgasten gaat brengen. Toen ik een paar jaar terug met Sergio Herman sprak over deze samenwerking, was die ster al een droom.’

Bakker hoopt dat de ster niet teveel gasten zal wegjagen. ‘Een ster brengt toch de verwachting mee dat de prijzen hoger zijn. Maar wij gaan komend jaar de prijzen niet verhogen en zijn voor het niveau wat we bieden zeker niet duur.’

Reageer op dit artikel