nieuws

’t Brouwerskolkje pakt Copa Jerez

Restaurant

De Nederlandse finale van de Copa Jerez is gewonnen door sterrestaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen. Chef-kok Moshik Roth van ’t Brouwerskolkje vertegenwoordigt hierdoor ons land tijdens de internationale finale om de sherry-spijscombinatiebokaal Copa Jerez in Zuid-Spanje begin volgend jaar.

’t Brouwerskolkje pakt Copa Jerez

Restaurant ’t Brouwerskolkje (M*L-GM16) bleef in de Nederlandse finale het duo Jarno Eggen en Cindy Borger van restaurant De Lindenhof in Giethoorn nipt voor. De winnende equipe van ’t Brouwerskolkje bestond uit chef-kok Moshik Roth en zijn vrouw Els Roth als gastvrouw-sommelier.

Tonijnbuik
’t Brouwerskolkje scoorde het best in de drie categorieën Droog, Medium en Zoet. In de eerste categorie maakte hij een palet van platte Zeeuwse oester, tonijnbuik, ansjovis, Japanse citroen, appel, inktmacaron en zee-egelpoeder. Het gerecht in de categorie Medium was een reerug, gegaard op lage temperatuur met eekhoorntjesbrood, met taart van rode biet, peterselie-wortelmousseline, linzen en saus. Het derde gerecht betrof een explosie van ganzelever, geconcentreerd duivensap en chartreuse.

Wine Professional
De winnende combinaties van Roth zijn maandag 8 januari te zien tijdens het wijnevenement Wine Professional in de Amsterdamse RAI. Kort daarna vertrekt Roth naar het Spaanse Jerez de la Frontera om daar van 10 tot 12 januari deel te nemen aan de internationale wedstrijd.

Zie ook:
Roth wil nieuw ’t Brouwerskolkje

t Brouwerskolkje pakt Copa Jerez

Reageer op dit artikel