nieuws

Via Romanica gaat omzet verdubbelen

Restaurant

Voorzichtig gegroeid in de afgelopen jaren, maar in 2011 denkt de Via Romanica horecagroep, de omzet in één klap de verdubbelen. Puur door overnames.

Via Romanica gaat omzet verdubbelen

Geen enkel ander bedrijf in deze Top 100 is zo positief over de groei van de omzet in 2011. De Via Romanica groep denkt puur door overnames de omzet van € 7,3 miljoen in het afgelopen jaar, te gaan verdubbelen.

Na jarenlang voorzichtig het aantal vestigingen te hebben uitgebreid lijkt de Via Romanica Groep, met de flegmatieke Robert Adams aan het roer, nu de remmen los te gooien. Naast de verwachte omzetverdubbeling zal er ook voor anderhalf miljoen aan vastgoed worden gekocht. Via Romanica heeft meerdere eetcafés en restaurants in Groningen. Anderhalf jaar geleden werd met de opening van Villa van Heek de eerste stap in Enschede gezet. In deze stad werd eind 2010 ook de hier geflopte Fred & Douwe overgenomen. Recent werd de zaak na een flinke verbouwing heropent als Fellini.

Volgens Adams wordt groei in de horeca sterk beperkt door de afwachtende houding van banken en het dichtdraaien van de geldkraan bij de brouwerijen. Om deze reden zette hij vorig jaar een participatiemaatschappij op om startende horecaondernemers te financieren.

» Bekijk hier de Top 100 van 2011