nieuws

Waarschuwing oplichter in tophoreca

Restaurant

Erik van Loo van sterrestaurant Parkheuvel in Rotterdam waarschuwt voor een vermeende oplichter in topzaken. Van Loo werd zelf slachtoffer van de man, die met een gezelschap voor ruim 1.500 euro in Parkheuvel at en met een geraffineerde truc onder de betaling uitkwam.

Waarschuwing oplichter in tophoreca

Het voorval bij Parkheuvel deed zich voor in mei. ‘Deze meneer is Nederlands met een mega-Brabants accent en reserveert onder de naam Paul van Lieshout. Hij kwam met meerdere personen en spendeerde royaal’, aldus Van Loo, die weet dat deze persoon ook François Geurds van restaurant Puur in Asten heeft benaderd.

Van Loo, die vandaag aangifte doet bij de politie, vervolgt: ‘Hij betaalt met Visa, dus dan wordt een pincode gevraagd. Maar deze weet hij niet. Vervolgens vraagt hij of de rekening kan worden opgestuurd. Dat is voor ons niet vanzelfsprekend, dus we hebben een kopie van zijn paspoort gemaakt. De rekening, die door hem is afgetekend, hebben we verstuurd naar het adres op zijn visitekaartje’.

Fluiten naar je geld

Na het versturen van de rekening bleef het lang stil. Van Loo: ‘We zijn gaan bellen. Als een gek hebben we de man proberen te bereiken, maar de gegevens kloppen niet. We hebben hem een keer aan de lijn gehad. Hij zat in het buitenland en beloofde te betalen, maar is nu niet meer bereikbaar. De gegevens op zijn kaartje kloppen niet, ik denk dat hij in België zit. Mijn advocaat heeft hem eerder al gesommeerd om te betalen’.

Het mobiele nummer op het kaartje van Paul van Lieshout is ongeldig. De firmanaam Van Lieshout investments&Consultancy levert bij de Kamer van Koophandel en op Google geen enkel resultaat op. ‘Het adres wat hij doorgeeft, wordt niet door de beste man bewoond. Je kunt dus fluiten naar je geld’, treurt Van Loo.

De sterkok is teleurgesteld over het voorval. ‘Goed fatsoen wordt afgestraft. Dit is gewoon diefstal. In het vervolg, als iemand niet kan betalen, ga ik gewoon met ‘m mee naar een pinapparaat in de stad. Ik ben er klaar mee’.

Reageer op dit artikel