nieuws

Website Lekker gehackt

Restaurant

De website van restaurantgids Lekker is gehackt. Vrijdagmiddag om 16.00 is op de homepage van de site een afbeelding met soldaten en een Turkse vlag te zien. Hoofdredacteur Guido Nijssen is verrast over de actie.

Website Lekker gehackt

‘Hacked by Tamturk, www.hackturkiye.com’. Dat krijgen bezoekers die www.lekker.nl intikken voorgeschoteld. Hoofdredacteur Guido Nijssen is verrast wanneer hij geconfronteerd wordt met het nieuws over zijn site. ‘Dit is onbekend voor mij. Ik sta in een winkel en ga zo direct op zoek naar een plaats waar internet is. Verder zal ik contact zoeken met de beheerder van onze site’.

Lek

De hacker lijkt te zijn binnengekomen door een mogelijk lek bij de hostingspartij van de site. Het is niet bekend hoe lang de site van Lekker is overgenomen door de onbekende en onbevoegde partij. De zoekterm ‘Hacked by Tamturk’ levert in Google tal van relevante links op die verwijzen naar diverse buitenlandse sites. Op de website van Lekker is normaliter informatie te vinden over de betere restaurants van ons land.

Reageer op dit artikel