nieuws

Restaurant Arie Hanssen dicht

Restaurant

Arie Hanssen stopt met de exploitatie van Restaurant Hanssen in Oisterwijk. De chef-kok en eigenaar gaat aan de slag als keukenmanager bij Libema, eigenaar van diverse vakantieparken en Safaripark Beekse Bergen.

Restaurant Arie Hanssen dicht

Arie Hanssen begon Restaurant Hanssen juni vorig jaar. Daarvoor was hij bijna twintig jaar chef bij Quatre Bas. Er lijkt een smet te zitten op het Oisterwijkse pand waarin voor Hanssen restaurant Linnen zat. Dit laatste bedrijf ging failliet een jaar nadat Alwin Houwing en Ronald Tausch hun zaak verkochten aan Richard Grevinga.

Hanssen maakt op Facebook bekend dat hij stopt met zijn eigen zaak en per 1 augustus aan de slag gaat bij Libema. Hij wordt keukenmanager voor Libema Nederland en zegt veel zin in zijn nieuwe baan te hebben. De grote uitdaging die de nieuwe functie bij een grote landelijke organisatie biedt, is voor hem de hoofdreden om te stoppen met zijn restaurant. Er wordt een nieuwe exploitant gezocht voor de eetgelegenheid.

Bij de opening van Restaurant Hanssen vorig jaar zei de chef-kok tegen Misset Horeca dat hij het een half jaar zou geven. Hanssen destijds: ‘Veel gasten komen binnen met het idee dat Linnen weer open is. Terwijl ik er toch echt alles aan heb gedaan dat tegen te gaan: nieuwe luifel, nieuw interieur, alles.’

Restaurant Hanssen dat onlangs met Groupon in zee ging, is niet meer telefonisch bereikbaar. Via Groupon bood Hanssen een vijfgangenmenu aan vanaf 59 euro voor twee personen. Zijn vrouw Marion laat weten dat die actie een groot succes was en met veel plezier is uitgevoerd.

Reageer op dit artikel