nieuws

Tweede Groupon-deal voor Niven Kunz

Restaurant

Niven Kunz, de chef-kok die als eerst in Nederland begin dit jaar de grootschalige samenwerking met Groupon aanging, lanceert een tweede dineractie via de kortingssite. Op 29 augustus gaat de deal online. Het gaat weer om een tiengangendiner voor twee personen voor 99 euro.

Tweede Groupon-deal voor Niven Kunz

Niven Kunz, chef van het Rijswijkse restaurant Niven, was de eerste sterchef die een deal sloot met Groupon. Hij verkocht binnen tien uur 3500 couverts. ‘Ik wil deze moeilijke tijden overleven en Groupon kan daarbij helpen,’ zei hij tijdens de eerste actie tegen Misset Horeca.

De stap van Kunz zorgde voor veel commotie in de branche. Voor- en tegenstanders lieten zich horen. Zowel op de site van Misset Horeca als op andere internetpagina’s en social media als Twitter en Facebook. Diverse sterzaken waaronder ’t Schulten Hues in Zutphen, de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, ’t Koetshuis in Bennekom en Kaatje bij de Sluis in Blokzijl traden in de voetsporen van Kunz en verkochten via Groupon vele extra couverts. Ook de voormalig wereldkampioen koken, Toine Smulders, ging de samenwerking aan.

Meeloopdag

Lilian Doets van Groupon laat weten dat Kunz binnenkort nog een tweede actie gaat aanbieden via de kortingssite. ‘Een meeloopdag’. Gasten mogen op zo’n dag een kijkje nemen in de keuken van een toprestaurant en ook daadwerkelijk meehelpen met bijvoorbeeld de mise-en-place of het opmaken van de borden. Mee-eten met de personeelsmaaltijd en na het servies een glas wijn drinken me het team. Tussen lunch en diner behandelt Niven Kunz één of meerdere kooktechnieken. Deze deal gaat over een week of drie online en wordt als eerste aangeboden aan gasten die al via Groupon bij Kunz hebben gedineerd. Het aantal plaatsen voor deze meeloopdag is echter wel beperkt. De prijs van deze deal is nog niet vastgesteld, aldus Lilian Doets, marketing manager van Groupon.

Reageer op dit artikel